woensdag 18 juli 2012

Spaanse eetgewoontes


Als je als Nederlander in Spanje gaat wonen of op vakantie gaat, moet je rekening houden met het feit dat de Spanjaarden heel andere eetgewoontes hebben dan de Nederlanders. In Nederland ontbijt men met een boterham met kaas of hagelslag en met een kop thee of koffie erbij, in Spanje bestaat het ontbijt uit een kop koffie en iets zoets zoals een croissant of churros con chocolate.


Rond een uur of twee vindt de belangrijkste maaltijd van de Spanjaarden plaats. Het is niet zo als in Nederland dat er koud gegeten wordt tussen de middag. De Spanjaarden koken een uitgebreide warme maaltijd. Vaak volgt hierna de welbekende siesta, om rond een uur of 17.00 weer aan het werk te gaan.
Om de smaak van de veelal verse producten die de Spanjaarden gebruiken volkomen tot hun recht te laten komen schenken zij ook graag een glas rood bij de maaltijd. Spanje kent vele wijngaarden en uit de streek Rioja komen wereldberoemde wijnen. 

Als de Nederlanders bij wijze van spreken al bijna gaan slapen, beginnen de Spanjaarden pas met het avondeten. Dit doen zijn rond een uur of 22.00. Je hoeft bij een restaurant dan ook niet al om 18.00 uur aan te komen voor het avondeten. De meeste keukens zijn dan nog dicht. Als je toch rond die tijd wil 'avondeten', is het in veel restaurantjes wel mogelijk om tapas te bestellen. De dingen die je een keer geprobeerd moet hebben tijdens je bezoek aan Spanje zijn: paella, tortillas, en croquetas!

Lisanne Mesman


Geen opmerkingen:

Een reactie posten