woensdag 19 december 2012

Adornos de Navidad en Málaga



Foto by: Caro van Hulzen

Kerst komt steeds meer in de buurt.. Momenteel is het centrum van Málaga volledig in kerstsfeer omgetoverd. De hele stad is versiert met mooie lichtjes en andere typische kerstdecoraties zoals de rode kerstbloemen. Persoonlijk vind ik de kerstboom het mooist. Hij is net zo hoog als de gebouwen er om heen en het effect van de lichtjes is erg mooi. 

Dit was dan ook ongeveer het enige moment dat er nauwelijks mensen waren die ermee op de foto gingen. Normaal staan er tientallen mensen omheen. Er is nu vanwege de kerst ook een erg gezellige sfeer in de stad. Iedereen is druk bezig met kerstoutfits kopen en op Calle Larios is er om de zoveel meter wel weer wat nieuws te zien qua optredens en dergelijke.




Foto by: Caro van Hulzen

Het is groot aangepakt. Groter dan ik had gedacht! Er is dan ook in bijna elk straatje een andere vorm van versiering. Zelfs één van de rotondes is omgebouwd tot een kerststal. En aangezien het hier nu ook rond half 7 donker is, geven alle verschillende lichtjes een hele leuke stadsverlichting en sfeer. 







Foto by: Caro van Hulzen
Ondanks dat het hier nog steeds heerlijk weer is en ik mij dus niet kan voorstellen dat het bijna kerst is, begint het er toch steeds meer op te lijken. Er is zelfs een heuse kerstmarkt geïnstaleerd met allemaal verschillende kraampjes. Van sieraden tot panty´s tot kerststalletjes. Hetgeen wat mij hier erg opviel zijn de vuurwerk stalletjes. Het vuurwerk gaat er als warme broodjes over de toonbank en dat is al twee weken zo. Inmiddels is het op de straten één groot klappertjes festijn voor de kinderen. Om de haverklap hoor je wel weer een knal en daarna lachende kinderen. Wat wij in Nederland gewent zijn qua eten op de kerstmarketjes zoals glühwein en braadworst zie je hier absoluut niet. De gepofte aardappel met werkelijk van alles er in is hier iets typisch en zie je dan ook om de tien meter. 


Caro van Hulzen - Stagiaire bij Málaga ¡Sí!   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten