maandag 11 maart 2013

Bodega Antigua Casa de Guardia



Afgelopen woensdag was het mijn taak om een activiteit te organiseren voor de studenten van Málaga ¡Sí!. Elke week is het de beurt aan een andere medewerker. De bedoeling is dat een activiteit bedenkt dat te maken heeft met de Spaanse cultuur en in de avond kan plaats vinden, oftewel na werk. Ik had in vele reis boekjes en websites gelezen over Bodega Antigua Casa de Guardia, dus de keuze was snel gemaakt. 


Bodega Antigua Casa de Guardia ligt in hartje Málaga. Een bodega is een wijnkelder/wijnkroeg. Bodega Antigua Casa de Guardia is de oudste bodega van Málaga die wijnen schenkt van Málaga. Er zijn Malagueños die deze bodega de 2e kathedraal van Málaga of de kathedraal van wijn noemen. 


Foto by: Caro van Hulzen
De inrichting is authentiek en aan de bar staan voornamelijk oude Spanjaarden met daar tussendoor groepjes toeristen te lurken aan kleine glasjes wijn. Vergis je niet de alcoholpercentage van deze wijnen liggen een stuk hoger dan andere wijnen. Wanneer je een wijntje hebt besteld voor ongeveer 1,20 wordt dit met krijt op de bar geschreven. Verwacht geen papieren rekening wanneer je weer weggaat. De barmannen zijn stuk voor stuk vriendelijk en maken graag een lolletje met je. 

Sinds 1840 worden de bekende Málaga wijnen door Bodega Antigua de Guardia op traditionele wijze gemaakt die je vervolgens kunt proeven aan de Alameda Principal. Op de vaten staat de soort wijn aangeven. Vaak met een extra vermelding die bijvoorbeeld de ouderdom van de wijn aangeeft.
De wijnen van Bodega Antigua de Guardia worden gemaakt van de Pedro Ximen-en de Moscateldruif. De bodega zelf staat ten Noorden van Málaga in het natuurpark Montes de Málaga en is ook te bezoeken

Caro van Hulzen - Stagiaire bij Málaga ¡Sí!    

Geen opmerkingen:

Een reactie posten