vrijdag 25 januari 2013

Carnaval en España



Carnaval heeft in Spanje een speciale betekenis. Gedurende de 40 jaar durende dictatuur van Franco was de viering van Carnaval namelijk verboden. Toch werd in die tijd in sommige delen van Spanje het feest in geheim gevierd. Een bekend voorbeeld hiervan was het lokale festival van Cádiz of een gemaskerd bal in privé-salons. Net zoals in de rest van de wereld wordt ook carnaval in Spanje gevierd in februari, in de week voor As woensdag. 


Carnaval behoort in Spanje tot één van de meest populaire festiviteiten, die in het hele land gevierd worden met optochten, kostuums, pronkstoeten, muziek en maskers. 


Foto By: Mike Chapel
De bekendste Carnavalsfeesten in Spanje worden gevierd in Cádiz, in Santra Cruz op Tenerife en Las Palmas op Gran Canaria. Duizenden Spanjaarden vertrekken elk jaar naar Cádiz om daar dagenlang feest te vieren. Een zeer bekend onderdeel is de muziek van de murgas of charangas. Dit zijn lokale groepen die zingend politici en bekende mensen in de zeik nemen en de gebeurtenissen van het afgelopen jaar doornemen. Onder alle muziekkanten zijn er ook wedstrijden. Daarnaast ben je verplicht in Cádiz om verkleed te zijn. Mensen zullen gek naar je kijken als je niets vreemds draagt. Zelfs de nonnen vieren feest in Cádiz. Er is geen andere plek waar je zoveel nonnen feestend op straat ziet.


Ook in Málaga wordt er carnaval gevierd. Natuurlijk niet zo groot als in Cádiz, wat overigens ongeveer 3 uur rijden is vanaf Málaga, maar er hangt zeker een gezellige sfeer in de stad. Het programma in Málaga is hieronder te zien.
Foto By: Carnval de Málaga
Caro van Hulzen - Stagiaire bij Málaga ¡Sí! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten