vrijdag 22 februari 2013

Día de Andalucía




Aankomende donderdag 28 februari is het de dag van Andalusië. Wederom weer een feestdag waarbij iedereen vrij is en er activiteiten worden georganiseerd overal in de autonome deelstaat. Maar de vraag is waarom Andalusië feest viert... 

Foto by: Rafael Gómez Montoya
Día de Andalucía is de dag waarop in 1980 via een referendum de onafhankelijkheid van de autonome deelstaat werd afgeroepen. Dit is natuurlijk een grote reden voor feest! Veel dorpen en steden organiseren deze dag activiteiten voor jong en oud zoals fietstochten, wandelingen, muziek, theater etc. Musea zijn vaak gratis te bezoeken, en er wordt veel gedanst, voornamelijk natuurlijk de Flamenco. In stadsparken zal muziek zijn en kunnen mensen gratis iets te eten of drinken halen, uiteraard typische Andalusische producten. 

Foto by: Femape
In Málaga wordt er door de Federación Malagueña de Peñas, Centros Culturales en Casas Regionales ‘La Alcazaba’ er een institutioneel evenement georganiseerd. Vanaf 12:00 uur zal dit plaats vinden bij el Auditorio Edgar Neville de la Diputación Provincial, alleen moet je hiervoor wel uitgenodigd zijn.

Feliz Día de Andalucía iedereen!!

Caro van Hulzen - Stagiaire bij Málaga ¡Sí!  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten